Leden in beeld

Een markant lid van de vereniging is Tejo Vlaanderen. Hij tekent, schildert en schrijft.

“Ik ben geboren op 14 september 1941 in Kota Radja in Indonesië, maar ben al 60 jaar Rotterdammer. Na voetballen, de mode-academie en tekenen en schilderen is schrijven ook een van mijn grote passies. Regelmatig exposeer ik tekeningen en schilderijen en ik heb in de afgelopen jaren acht boeken geschreven. Ik ben begonnen met een autobiografie, Tejo de Visarend, vervolgens schreef ik een prozabundel, vier romans en twee reisverslagen, Van Birma tot Bali en Van Peking tot New York. Reizen is ook een van mijn grote hobby’s.”

Afgelopen week is het laatste boek van Tejo uitkomen: Het Tuincomplex.

Het boek gaat over de heer Jansen die woont op een volkstuincomplex. Er gebeuren daar vreemde dingen, waardoor hij de slaap niet kan vatten en naar de fles grijpt. Jansen regelt alles voor iedereen op het complex. Tijdens een volle maan maakt hij kennis met ondeugende boskabouters die het hele complex gaan bezighouden. Dit zorgt voor leuke, hilarische en spannende verhalen.

Een fragment uit het boek:

Een maand later, weer bij volle maan, was ik paraat met een infrarood-videocamera, waar je ’s nachts opnames mee kon maken. Ik zal verdomme bewijzen dat ik niet oud ben of seniel of blind! Nee, ik kom met bewijzen, wachten jullie maar af!
En ja hoor, precies voor half twaalf kwam de hele reutemeteut weer opdagen. In colonnes liepen ze over het gazon, met zakken aan stokken over hun schouders. Zo te zien hadden ze er weer zin in.

Het hele ritueel begon als voorheen. Binnen een halfuur hadden ze alles weer opgezet. Met man en macht werd er gewerkt. Ik zag wel dat er één boven uitstak. Een wat oudere kabouter, met een grote zilveren ketting op zijn borst, gaf overal instructies. Wees waar en wat geplaatst moest worden. Zonder morren werd er naar hem geluisterd.